Leeratelier
  


Wij organiseren (regionale) Leerateliers. Voor bewoners, ambtenaren, bestuurders en maatschappelijke initiatiefnemers. In een Leeratelier vullen wij het Uitdaagrecht in, wisselen ervaringen uit, leren met elkaar en kijken naar succesvolle voorbeelden uit het land. Deelnemers zijn positief over de Leerateliers: zij beoordelen de ateliers met een 8 tot een 9.
“Tijdens het Leeratelier merken we dat er nog grote stappen gezet moeten worden om tot een goede participatie te komen”, aldus Kees Berenbak en Margreet de Jonge van De Buurt Bestuurt uit Den Haag.

 

In 2021 komen er weer nieuwe Leerateliers.

 
 
 

“Ik heb het Leeratelier erg nuttig gevonden. Op interactieve wijze komen diverse onderwerpen aan bod. Nu is duidelijk welke weg je moet begaan om het burgerinitiatief te laten slagen. Heel fijn ook dat we ons burgerinitiatief konden presenteren, waarmee we duidelijk hebben gemaakt welke ambitie zo’n initiatief heeft.”
John Vos
burgerinitiatief “Beheer-Westelijke
IJsseloever Deventer”

 
 
“Ik ben beter op de hoogte van het Uitdaagrecht. Ik ben mij meer bewust van de urgentie om als lokale overheid beter voorbereid te zijn op een challenge van een burgerinitiatief.”

Jolanda van Dijk
Gemeente Lelystad
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Wat komt er o.a. aan de orde?

vinkje 1 grijsHoe werkt het Uitdaagrecht in de praktijk?

vinkje 1 grijsHoe pas je het Uitdaagrecht toe in je eigen gemeente, provincie of waterschap? En wat betekent dit voor bestuurders en ambtenaren?

vinkje 1 grijsHoe werken bewoners en overheden met elkaar samen?

vinkje 1 grijsDe juridische verankering van  het Uitdaagrecht

vinkje 1 grijsAndere vragen van de deelnemers


Ieder Leeratelier komt een aantal keer bij elkaar en kent een vaste groep van deelnemers.

  

2019 Leerateliers overzicht deelnemers