Seringenpark
 

 

Seringenpark Aalsmeer

 

Het Seringenpark in Aalsmeer is uniek in Nederland: er staan circa 125 variëteiten van seringen. Maar het onderhoud van deze kwetsbare bomen kan beter. De bewonerswerkgroep Seringenpark neemt daarom het onderhoud van de gemeente over tot en met 2022, via Right to Challenge. “We willen graag de kwaliteit van het park verbeteren”, vertelt voorzitter Greet Vaneman.

Lees verder

 

 

Agrariërs en bewoners het initiatief Ommerkanaal
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

Agrariërs en bewoners: het initiatief Ommerkanaal


Het initiatief bestaat uit het duurzaam beheren van de bermen met de bomen en struiken en de gemeentelijke sloten langs de openbare wegen.

Het uiteindelijke doel van de challenge is het opzetten van een lokale circulaire economie met minder CO2 uitstoot en het hergebruiken van snoeiafval en maaisel. Zo kan het maaisel van de bermen worden gebruikt bij het verbeteren van de bodem van akkers. 

Lees verder

 
Jongeren op t rechte pad

Jongeren op ’t rechte pad


“Terug naar de natuur; vooruit in het leven!”

Met deze slogan brengt BOSS ca 40 jongeren weer op ’t rechte pad. BOSS ontwikkelde een vernieuwende aanpak van outdoor-activiteiten. Financiering kwam met het indienen van een Right to Challenge bij de gemeente Eindhoven. De Challenge werd goedgekeurd door een groep van gebruikers en deskundigen. 

 

 
 
Lansingerland
 

Dierenweide


De challenge van de dierenweide Leeuwenkuil is een succes, zo blijkt uit de evaluatie van de gemeente en bewoners in februari 2019.
 
Verdwijnt de dierenweide, of niet? Dat was de vraag in de gemeente Lansingerland nadat de gemeenteraad had besloten om te gaan bezuinigen. Via Right to Challenge hebben bewoners het beheer van de Dierenweide overgenomen: zij voeren het dagelijks onderhoud uit en doen ook werkzaamheden in het park eromheen.
 
 
 
Rotterdamschepenstr
 

Rotterdam – Schepenstraat 
 

Je eigen straat  herinrichten, zoals jij dat wilt. Bewoners van de Schepenstraat in Rotterdam  hebben dit met succes uitgevoerd via Right to Challenge.  Zij namen het hele ontwerp- en participatieproces voor hun rekening. Hun avonturen zijn begin 2021 opgeschreven in het "Spoorboekje voor een Right2Challenge in de openbare ruimte".  

 

 

 
winkelcentrum

Een schoon winkelcentrum


Ondernemers houden voortaan zelf het winkelcentrum schoon in Nootdorp, nadat zij een Right to Challenge hadden ingediend bij de gemeente. De winkeliers hebben nu de (financiële) middelen om snel te kunnen optreden tegen vervuiling.