Seringenpark
 

 

Seringenpark Aalsmeer

 

Het Seringenpark in Aalsmeer is uniek in Nederland: er staan circa 125 variëteiten van seringen. Maar het onderhoud van deze kwetsbare bomen kan beter. De bewonerswerkgroep Seringenpark neemt daarom het onderhoud van de gemeente over tot en met 2022, via Right to Challenge. “We willen graag de kwaliteit van het park verbeteren”, vertelt voorzitter Greet Vaneman.

Lees verder

 

 
Jongeren op t rechte pad

Jongeren op ’t rechte pad


“Terug naar de natuur; vooruit in het leven!”

Met deze slogan brengt BOSS ca 40 jongeren weer op ’t rechte pad. BOSS ontwikkelde een vernieuwende aanpak van outdoor-activiteiten. Financiering kwam met het indienen van een Right to Challenge bij de gemeente Eindhoven. De Challenge werd goedgekeurd door een groep van gebruikers en deskundigen. 

 

 

 

 
 
Lansingerland
 

Dierenweide


De challenge van de dierenweide Leeuwenkuil is een succes, zo blijkt uit de evaluatie van de gemeente en bewoners in februari 2019.
 
Verdwijnt de dierenweide, of niet? Dat was de vraag in de gemeente Lansingerland nadat de gemeenteraad had besloten om te gaan bezuinigen. Via Right to Challenge hebben bewoners het beheer van de Dierenweide overgenomen: zij voeren het dagelijks onderhoud uit en doen ook werkzaamheden in het park eromheen.
 
 
 
Rotterdamschepenstr
 


Rotterdam – Schepenstraat 
 

Je eigen straat inrichten, zoals jij dat wilt. Bewoners van de Schepenstraat in Rotterdam doen dit met hun R2C project voor de herinrichting. 

Lees verder

 
winkelcentrum

Een schoon winkelcentrum


Ondernemers houden voortaan zelf het winkelcentrum schoon in Nootdorp, nadat zij een Right to Challenge hadden ingediend bij de gemeente. De winkeliers hebben nu de (financiële) middelen om snel te kunnen optreden tegen vervuiling.